Om Norra Cypern

Cypern är en klassiker för svenskar att besöka under de varmare månaderna, oftast går resorna till södra delarna. I texten nedan kommer du att få en större förståelse varför Norra Cypern har blivit ett så attraktivt resmål. Det går utmärkt att flyga till Larnaca (södra sidan) eller Ercan (norra sidan) och flera turister börjar komma till den turkcypriotiska delen av landet. Den största anledningen till att Norra Cypern har blivit så populärt  är det lugna tempot, den oförstörda naturen med en rofylld atmosfär.  

  • Fantastiska vandringsleder
  • Rofylld tillvaro
  • God mat 
  • Bra priser
  • Storslagen natur 

Intressant information om Norra Cypern

Med 340 soldagar om året är det enkelt att förstå varför Norra Cypern är ett fantastiskt resmål och älskat av många. Det bästa sättet att besöka Norra Cyperns oändligt många stränder som ligger som ett pärlband mot Medelhavet är med bil. Fler har fått upp ögonen för fastigheter på Norra Cypern och ser vilken fördelaktig investering det är. Kombinera sol, bad och värme med en möjlighet att hitta en drömbostad. 

Många svenskar köper en fastighet på Norra Cypern som pensionsinvestering, här nedan finner du några av skälen

  • Fördelaktigt skatteklimat
  • Uthyrningspotential
  • Investeringsmöjlighet

Resmålet Norra Cypern

Med bil går det smidigt att ta sig från flygplatsen i södra Cypern till att korsa gränsen till Norra Cypern. Det är betydligt lugnare tempo på de norra delarna och många turister ägnar sig åt att utforska nationalparker där det går att se fantastisk djurliv och storslagen natur. Norra Cypern har berg och utsikten över det gnistrande Medelhavet som är otroligt spektakulär. Avnjut en prisvärd middag och känn hur lugnet infinner sig.

Aktiviteter på Norra Cypern

Vad sägs om en 18-håls golfrunda med utsikt över Medelhavet? Det finns många olika sportmöjligheter att aktiveras av. Snorkling och dykning är givetvis populära som på de flesta Medelhavsdestinationer. Det mesta är billigare på de norra delarna av ön och valutan som används är Turkisk Lira. Att spela golf kan vara riktigt dyrt på många semesterorter men det är prisvärt på Norra Cypern. En aktivitet de flesta väljer att göra är ett besök till den gamla hamnstaden Kyrenia som bjuder på en fantastisk historia.

Fastigheter och investeringar

Många svenskar funderar på ett semesterboende, men det är oftast väldigt dyrt på populära resmål. På norra Cypern får du som köpare mycket för pengarna och oavsett om du vill hyra ut det till andra semesterfirare eller bo där själv kan du känna dig trygg med investeringen. Att leva som pensionär på Cypern är väldigt populärt bland nordbor. Eftersom Cypern är så solsäkert och det generella säkerhetsläget är mycket bra kommer det fortsätta att locka turister och köpare av fastigheter.